Winnaar Urban SOS bekend

© Reuters

AECOM heeft ‘Unslumming Kibera’ als winnaar van de vierde Urban SOS wedstrijd uitgeroepen.

AECOM heeft ‘Unslumming Kibera’ als winnaar van de vierde Urban SOS wedstrijd uitgeroepen. Zo meldt Archdaily.

De wedstrijd voor studenten ontving inzendingen van deelnemers van maar liefst 118 universiteiten uit 41 landen. Op 16 januari werd de shortlist van 3 projecten voorgesteld in New York en op 3 februari werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Adam Broidy, Jack Campbell Clause, Jamilla Harper en April Schneider van de Californian College of the Arts, Leeds Metropolitan University, University of Nairobi en University of Illionois zijn de leden van het winnende team. Hun project focuste rond Kibera, de grootste sloppenwijk van Nairobi. Het project heeft als doel typische problemen van een drukke stad die te kampen heeft met verkrotting op te lossen en op die manier een gemeenschap in nood te helpen.

Het team zette samenwerkingen op poten met groeperingen uit de plaatselijke gemeenschap om locaties te voorzien voor recreatie, het genereren van inkomsten en een maatschappelijke werking.

De studenten gebruikten de rivier als “verbindingsgang naar ontwikkeling” en ontwikkelden een netwerk van gemeenschaps-gestuurde projecten langs de waterkant om zo een fundamenteel verschil te kunnen maken in Kibera.

De sloppenwijk heeft een populatie van 250 duizend inwoners waarvan de meesten onderbetaalde werknemers zijn die op een gemiddeld zeer kleine oppervlakte per persoon gehuisvest zijn. Kibera heeft geen proper water, officiële politie en afvalvoorziening.

De CEO van AECOM, John M. Dionisio, zei over de wedstrijd voor studenten, Urban SOS, dat “zulke initiatieven een platform aanreiken om innovatieve benaderingen te promoten die uitdagingen die de verstedelijking met zich meebrengt aanpakken”, zo viel te lezen op de website van Archdaily. Ook bedankte de CEO de overige deelnemers voor hun geïnspireerde presentaties.

Dit is het vierde jaar dat AECOM de Urban SOS prijs uitreikt. De prijs wil interdisciplinair denken over oplossingen voor de problemen van urbanisatie aanmoedigen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content