Vier Dag van de Architectuur in Rotterdam met de nieuwe Luchtsingel

Luchtsingelsite in Rotterdam © Fred Ernst

Rotterdam is niet New York, en toch… inzake hedendaagse architectuur is het wel the place to be in de Lage Landen. Daarom wordt ook dit jaar de Dag van de Architectuur er bijzonder. Vooral omdat dan het project De Luchtsingel opent: een eyecatcher van formaat.

Rotterdam kreeg twee terug een gebouw van Rem Koolhaas, De Rotterdammer. Vorige jaar opende De Markthal waar je eten koopt en ook eten kunt in een bijzonder monumentale hal waar de hele wereld naartoe komt kijken.

Ondertussen werd er voor de voetgangers een grote houten brug gebouwd, over een drukke weg, die het Centraal Station verbindt met een park. Het is een hedendaagse circulatie die functioneel én mooi is. Deze Luchtsingel wordt op de Dag van de Architectuur, zaterdag 20 juni geopend met een picknick! Op die dag staan alle belangrijke gebouwen van de stad open. Je kunt zelfs de prachtige Van Nellefabriek gaan bewonderen. Kortom dit wordt het dagje Rotterdam. Neem je fiets maar mee om je snel te kunnen verplaatsen, want het is al bij al een grote stad! Alles is toegankelijk van 10 tot 23 uur. www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content