Toekomstarchitectuur voor Knokke

Een expo over hoe Knokke er morgen kan uitzien.

In het kader van de Architectuurbi√ęnnale Rotterdam draagt ook het Vlaamse Architectuur Instituut haar steentje bij met een bijzondere tentoonstelling over de toekomst van badstad Knokke-Heist.

In het Cultuur Centrum Scharpoord worden allerlei plannen, maquettes en filmpjes getoond van gerenommeerde ontwerpers als Steven Holl, Zaha Hadid, Jacob & Macfarlane, Neutelings-Riedijk en Panamarenko over hoe Knokke er morgen kan uitzien. Daarbij houden ze ook rekening met de stijging van het niveau van het zeewater. Een probleem dat jammer genoeg steeds acuter wordt, gezien de Noordpool over enkele luttele jaren zal zijn gesmolten.

Feit is ook dat de tentoonstelling geen volledig beeld laat zien van de Knokse architectuurscène, want in deze badstad wordt er meer klassiek dan modern gebouwd. De traditionele architectuur blijft immers populair in deze badstad. Dat is op zich ook een internationaal fenomeen, want ook in andere Europese en Amerikaanse badsteden worden traditionele architectuur gecombineerd met realisaties in een hedendaagse stijl.

De tentoonstelling –Horizon 8300– in Cultureel Centrum Sharpoord, Meerlaan 32 te Knokke, loopt van 26 oktober tot 10 januari ’10.

Piet Swimberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content