T.O.P. Office wint cultuurprijs Vlaamse Gemeenschap

Ontwerpbureau T.O.P. Office van Luc Deleu en Laurette Gillemot heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Beeldende Kunst 2012-2013 gewonnen. De prijs werd zondag uitgereikt door Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Ontwerpbureau T.O.P. Office van Luc Deleu en Laurette Gillemot heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Beeldende Kunst 2012-2013 gewonnen. De prijs werd zondag uitgereikt door Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege. Met de Vlaamse Cultuurprijs wordt een persoon of organisatie gelauwerd die het voorbije seizoen een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan het cultuurlandschap in Vlaanderen. Aan de prijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden. De jury looft T.O.P. Office voor hun “compromisloze houding, tegendraadse gedachtegoed en eigenzinnige vormentaal die steeds nieuwe generaties kunstenaars, ontwerpers en architecten aanspreken”.

Vorig jaar kreeg Luc Deleu – T.O.P. Office een overzichtstentoonstelling van zijn langlopend onderzoek ‘Orban Space’ in het kunst- en architectuurcentrum Stroom in Den Haag.Zijn ideeën over leven in de stad, consuminderen en architectuur op wereldschaal – geen urbanisme, maar ‘orbanisme’ – worden vandaag door nieuwe generaties omarmd. Deleu en Gillemot richtten hun ontwerpbureau al in 1970 op. T.O.P. Office tast sindsdien de grenzen van de beeldende kunst, de architectuur en het urbanisme af. Artistieke praktijk, ontwerppraktijk en fundamenteel onderzoek lopen daarbij door elkaar. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content