Sneak peek van indrukwekkende locaties om te bezoeken tijdens de Dag van de Architectuur

DMOA (Leuven) © DMOA

17 oktober is een hoogdag voor nieuwsgierige aagjes en architectuurlovers. Tijdens de Dag van de architectuur mag je immers binnenkijken en rondneuzen bij bijzondere projecten en ontwerpbureaus in Vlaanderen en Brussel.

Als afsluiter van het Festival van de architectuur, dat dit jaar plaatsvindt van 14 tot 17 oktober, kan je op de Dag van de architectuur zo’n 100 gebouwen en 40 bureaus bezoeken. De deuren van deze projecten zwaaien op zondag 17 oktober open voor architectuurliefhebbers.

Van privéwoningen langs architectenkantoren tot scholen: heel wat inspirerende gebouwen doen mee aan de Dag van de architectuur. Bij een groot deel van de publieke gebouwen zijn er rondleidingen voorzien die je een blik achter de schermen gunnen. Het thema dit jaar is ‘In transit’ en staat voor verandering en de bijhorende uitdagingen, zoals volgebouwde steden, klimaatverandering, hoe om te gaan met het koloniale verleden en de veranderende bevolkingssamenstelling. De geselecteerde gebouwen bieden op hun eigen manier een antwoord op deze actuele vraagstukken. De selectie voor deze editie werd gemaakt door een team van elf master- en doctoraatsstudenten met een hart voor architectuur.

Op zoek naar interessante projecten in jouw buurt? Raadpleeg de lijst met locaties per provincie en schrijf je in op de website van het festival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content