Skyscrapertocht in Rotterdam

© iStock

Ben je gek van torens, dan hoef je niet eens naar NYC. Op twee uur sta je in Rotterdam, de stad die ook wel Manhattan aan de Maas wordt genoemd.

Ben je gek van torens, dan hoef je niet eens naar NYC. Op twee uur sta je in Rotterdam, de stad die ook wel Manhattan aan de Maas wordt genoemd.

In Rotterdam staan al een 25-tal torens van 100 à 150 meter. Nu kan je ook de gloednieuwe toren van Rem Koolhaas bezoeken, “De Rotterdam”, van beneden tot boven en genieten van de unieke skyline. De Rotterdam, een compositie van drie torens van 150 meter aan de Wilhelminapier, werd in ’98 gebouwd en kwam eind vorige jaar klaar. Naast kantoren zit er ook een hotel, restaurant, sportinfrastructuur en heel wat appartementen in, kortom het is een verticale stad. Het is zowat het grootste gebouw van Nederland.

Ondertussen groeit hoog Rotterdam verder, want er wordt onder meer gebouwd aan de 188 hoge Zalmtoren en de Peter Stuyvesantbuilding van 165 meter. Maar je kunt ook de Maastoren bewonderen van 165 meter, de New Orleans van 160 meter en de Montervideo van 151 meter. De ligging van de stad aan het water zorgt voor extra monumentaliteit. Dit is trouwens een tip voor alle architectuurfreaks, want het moderne Rotterdam is echt verrassend voor een fietstocht over bruggen, kades en steigers, genietend van de open lucht, de haven en de torens: erg spannend!

Info rondleidingen: www.derotterdamtours.nl Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content