Nederlands architectuuricoon Winy Maas komt naar Brussel

De 'Markthal' in Rotterdam. © Ossip Van Duivenbode

Van Rotterdam naar Brussel is maar een stapje, dat weet iedereen. Als echter één van de beroemdste Nederlandse bouwmeesters Winy Maas in Brussel komt spreken over zijn oeuvre, dan wordt dit meteen heel bijzonder.

Winy Maas maakt immers deel uit van een van de meest illustere architectuurbureaus van Europa: MVRDV. De hedendaagse architectuurscène van Rotterdam associeer je niet alleen met OMA van Rem Koolhaas, maar ook met het bureau MVRDV dat enkele jaren terug de hele wereld heeft verbaasd met die wondermooie Markthal in hartje Rotterdam. De eet- en woontempel is een ware trekpleister.

Het bureau MVRDV werd in 1991 opgericht door bouwmeester Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. De twee eersten werkten trouwens ooit bij Koolhaas. MVRDV groeide uit tot een zeer toonaangevend bureau met zowat 850.000 m2 in uitvoering, 5000 ha stedelijke planning, een slordige 600 projecten op het palmares en 120 medewerkers. MVRDV werkt overal, tot in de Verenigde Staten en China. Nu komt de ontwerper van onder meer de Markthal en Silodam naar Flagey voor een ‘Lunch with an architect’. (PS)

‘Lunch with an architect’ op maandag 6 juni van 12 tot 14u. Wie zich wil inschrijven kan dit via: http://www.lunchwithanarchitect.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content