Chinees natuurpark krijgt ‘optische illusie’ bruggen

© Martin Duplantier Architectes

China krijgt er nog drie enge bruggen bij, zo meldt Dezeen. Naast het wandelpad dat volledig van glas gemaakt werd en de hoogste brug ter wereld krijgt het land een serie van bruggen die elk optische illusies vormen.

Het Franse architectenbureau Martin Duplantier Architectes mag in het Zhangjiajie natuurpark verschillende constructies ontwerpen om het park aantrekkelijker te maken voor toeristen. Eén van zijn bruggen is een soort ellips tussen twee rotswanden met in het midden een kijkgat – een beetje zoals een donut. Een andere brug vormt dan weer een spiegeleffect met een pad in het midden, waardoor het lijkt alsof je op de lucht loopt. Nog een ander design bestaat uit zwarte leisteen en watersproeiers die een soort eb-en-vloed-effect creëren of om valse wolken van nevel te maken.

Chinees natuurpark krijgt 'optische illusie' bruggen
© Martin Duplantier Architects

Naast bruggen mag Duplantier ook drie paviljoenen tot leven wekken en ook hier wordt het optische illusie-thema doorgetrokken door de gebouwen van roestvrij staal op te trekken die de omgeving weerspiegelen. Niet alleen trekken de ontwerpen van Duplantier de aandacht; ze gaan naadloos op in de pracht van de omgeving, maar zijn toch modern genoeg om een contrast te creëren tussen mens en natuur.

Chinees natuurpark krijgt 'optische illusie' bruggen
© Martin Duplantier Architects

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content