Architectuur ontdekken via iPhone

© Apple

Met de applicatie Architecture kan u de meest indrukwekkende architectuur op uw iPhone beleven.

Met de applicatie Architecture kan u de meest indrukwekkende architectuur op uw iPhone beleven.

Van Mies van der Rohe over Le Corbusier tot het Japanse Sanaa. Architecture bevat projecten van zo’n 165 architecten, die verspreid liggen over 270 steden. De gebouwen stammen allemaal uit de 20ste en 21ste eeuw, zowel iconen als nog onbekende hoogstandjes komen aan bod.

Architecture is een op de GPS gebaseerde gids. Overal ter wereld geeft de applicatie de meest interessante, nabijgelegen gebouwen aan. Per project zijn er telkens twee foto’s en geeft de iPhone uitleg over het verhaal achter het gebouw en de architect. Ook een routebeschrijving is voorzien.

Aangezien de informatie op de iPhone zelf geïnstalleerd is, is er geen dataverkeer nodig om projecten te bekijken. De applicatie is te verkrijgen in de Apple App Store.

In Nederland heeft het NAi ‘SARA’ ontwikkeld. Die mobiele applicatie laat de stad zien zoals hij vroeger was of zoals hij wordt. Dat gebeurt zowel via foto’s, video’s als 3D-beelden. Voor de eerste versie is een ontsluiting van Rotterdam voorzien, vanaf oktober 2010 volgen nog vijf andere grote steden. Bij het Vlaamse VAi is voorlopig nog geen concreet voorstel voor zo’n applicatie.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content