Architect gezocht om werk Le Corbusier te vervolledigen

© archasm

De internationale wedstrijdwebsite Archasm heeft een wel heel interessante uitdaging online gezet voor (aspirant) architecten. Binnen de “Chandigargh Unbuilt: Completing the Capitol” competition zoekt de website de beste designs om het ontwerp Le Corbusiers Capitol Complex in India te vervolledigen.

Omdat bij de verdeling van Punjab over Pakistan en India de voormalige hoofdstad Lahore naar Pakistan ging, wilde men Chandigarh, de nieuwe hoofdstad van het Indiase gedeelte, met veel grandeur in leven roepen. De toenmalig premier van India, Jawaharlal Nehru vroeg de beroemde architect Le Corbusier in de jaren vijftig om de hele stad te bouwen met de boodschap “ontwerp een stad die symbool moet staan voor het vertrouwen in de toekomst van onze natie.”

In zijn ontwerp sprak Le Corbusier van vier belangrijke landmarks die samen het Capitool zouden vormen: het Congresgebouw, het Hof van Justitie en het Secretariaat werden vervolledigd maar het vierde, het Kennis Museum, moet nog geconceptualiseerd worden. En daar heeft India dus uw hulp voor nodig.

Archasm zoekt naar ontwerpen die het idee van Le Corbusier eer aan doen zonder de hedendaagsheid uit het oog te verliezen, die zijn concept van Moderne Architectuur begrijpen en het gebouw ook in de omgeving te laten opgaan en een meerwaarde te vormen voor de gemeenschap. Het museum moet niet enkel een plek worden waar kennis en wetenschap tentoongesteld wordt: kennis en wetenschap moet er ook gecreëerd kunnen worden, zo staat te lezen in het wedstrijdreglement.

De registratie van teams met maximum drie leden start op 1 augustus en loopt nog tot 30 oktober. Voorstellen mogen gedurende diezelfde periode ingediend worden. Op 18 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content