5 laureaten ‘Jonge Architecten Aan Zet’ geselecteerd

De organisatoren van ‘Jonge Architecten Aan Zet’ hebben vijf architectenteams geselecteerd die worden weerhouden voor de tweede fase van hun architectuurwedstrijd voor jonge architecten.

De organisatoren van ‘Jonge Architecten Aan Zet’ hebben vijf architectenteams geselecteerd die worden weerhouden voor de tweede fase van hun architectuurwedstrijd voor jonge architecten.

‘Jonge Architecten Aan Zet’, een initiatief van NAV, de Orde van Architecten – Vlaamse Raad, de VMSW en de Woonmaatschappij IJzer & Zee, ontving voor deze editie 57 projectvoorstellen. Het ontwerp van sociale woongelegenheden vormde de grote uitdaging in de wedstrijd. De ontwerpen getuigen volgens de jury stuk voor stuk van “een grote inzet, betrokkenheid en ontwerpkwaliteit”. De vijf geselecteerde architectenteams wisten de jury het meest te overtuigen met hun conceptnota’s voor sociale woongelegenheden.

De wedstrijd Jonge Architecten Aan Zet, voormalig bekend onder de naam Mijn Huis Mijn Jonge Architect, is al aan zijn zesde editie toe. De wedstrijd richt zich tot stagiair-architecten en jonge architecten onder de dertig.

De vijf laureaten van de wedstrijd zijn: • Anne-Sofie Verheyen en Miguel Van Steenbrugge met inzending Rijkswachtsite, wonen voor senioren

code M3A3P3S

• Eva Lo, Gerlinde Verhaeghe en Mieke Moerman met inzending refuges,

code R3F8G3S

• Pieter Jermei en Brian Steegmans met een naamloze inzending,

code B7TIP3

• Antoine Dekimpe en Ruben D’Hont met inzending Grijze panters,

code 8T8R4J3

• Mathijs Bekaert, Dieter Van Bree, Thibault Florin, Nick Willems en Pieter Deslé met Project DB voor S,

code D2B3S9A

Tweede fase gaat van start

In de eerste fase van ‘Jonge Architecten Aan Zet’ konden architectenteams een conceptnota inzenden. In de tweede fase, die nu de 5 laureaten geselecteerd zijn van start kan gaan, maken de kandidaten een schetsontwerp op. De jonge leeuwen kunnen het schetsontwerp nog tot 9 mei indienen. De proclamatie vindt plaats op vrijdag 23 mei in het auditorium van de VMSW in Brussel. De deelnemers die in de eerste fase als laureaat uit de bus zijn gekomen, ontvangen 2.000 euro per winnende inzending. De winnaars van de tweede fase krijgen een architectuurcontract.

Op jongearchitectenaanzet.be kan u meer informatie vinden over de architectuurwedstrijd en afbeeldingen van de projecten van de 5 laureaten ontdekken. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content