Architectuur Limburgse MAD-faculty bekroond

© MAD-faculty

In Boekarest is de nieuwbouw van de Media & Design Academie bekroond als kwalitatieve onderwijsinfrastructuur.

Kwalitatieve onderwijsinfrastructuur met een aanvaardbaar prijskaartje. Aan die kwaliteit dankt de Media & Design Academie van de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) uit Genk zijn eerste plaats op de architectuurbiënnale van de Roemeense hoofdstad Boekarest.

Net als ontwerpers Michaël Verheyden en Piet Stockmans heeft ook de nieuwe MAD-faculty onderdak gevonden op de voormalige mijnsite van Winterslag bij Genk. De faculteit huisvest studenten uit creatieve richtingen zoals productdesign, plastische kunst en audiovisuele technieken.

Het Brusselse architectenbureau Bogdan & Van Broeck bouwde het futuristische gebouw op de C-Mine. Veel glaspartijen, metalen vloeren en veelkleurige interieuraccenten kenmerken de 7000 vierkante meter grote campus, die ongeveer 6,7 miljoen euro heeft gekost.

Zowel de architecturale inpassing van dit moderne gebouw in het historisch erfgoed van de mijnsite als de meerwaarde die werd gerealiseerd voor een relatief laag budget vielen in de smaak van de jury. Ook de Europese ministers van Onderwijs apprecieerden die kostenefficiëntie. Ze verkozen de MAD-faculty dan ook tot Exemplary Educational Facility 2011.

Tot slot prijkt het gebouw op de shortlist scholenbouw van de IPB Challenge. Op de beurs Industrie- en Projectbouw, die op 24 en 25 november in de Antwerpse expo plaatsvindt, zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content