Architectuur aan het woord

Stad en Architectuur organiseert opnieuw lezingen over hedendaagse architectuur.

Stad en Architectuur organiseert voor het zevende jaar op rij lezingen over hedendaagse architectuur, en daarvoor verkende de Leuvense vzw opnieuw gans Europa. Op Luikenaar Georges-Eric Lantair en het Gentse bureau De Smet-Vermeulen Architecten na komen de sprekers immers uit alle windstreken: van de Nederlandse landschapsarchitecten van West 8 en de Ierse woningtovenaars van Boyd Cody Architects tot het Zwitserse bureau Diener & Diener.

De lezingen vinden telkens plaats op donderdagavond. Op 23 oktober en 13 november liggen onze plannen dan ook al vast: eerst komen de bekroonde ontwerpers van het Sloveense Nationale Museum voor Schone Kunsten aan bod, het bureau Sadar Vuga, drie weken later is het de beurt aan het Noorse SnÃ,hetta. Dat bureau tekende onder meer voor het operagebouw dat dit voorjaar opende in Oslo.

Wim Denolf

Lezingenreeks Auditorium, over architectuur, stedenbouw en design, van 23 oktober tot 30 april 2009 in kunstencentrum Stuk, Naamsestraat 96, 3000 Leuven. Toegang 7 euro, 49 euro voor de ganse reeks. Info: 016 22 22 39

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content