Architecten de vylder vinck taillieu uitgenodigd door SANAA

© architecten de vylder vinck taillieu

Niet alleen verandert het architectenbureau van naam, het is ook door SANAA uitgenodigd voor de Biënnale in Venetië.

Al bijna een jaar zet ook Jo Taillieu, naast Jan De Vylder en Inge Vinck, zijn schouders onder jan de vylder architecten. Daarom verandert het architectenbureau van naam. Voortaan heet het bureau architecten de vylder vinck taillieu.
Bovendien is het team door het Japanse SANAA, dat de jongste Pritzker Prize voor architectuur won, uitgenodigd om deel te nemen aan ‘people meet in architecture’ op de Biënnale van Venetië. Die opent op 29 augustus 2010 de deuren.

“Het blijft een eer te mogen plaatsnemen tussen velen die al lange tijd een inspiratiebron zijn. En het is een bijzondere eer om deze appreciatie te krijgen van Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa van SANAA. Vooral onze talrijke tekeningen wist het bureau te appreciëren”, stelt het architectenteam.

Interieur Kortrijk

Vooral de tekeningen voor het project 100 villas of 1000m2 for inner mongolia China vielen bij SANAA in de smaak. Voor de Biënnale zal het team het project hertekenen en presenteren onder de naam ‘7 houses for 1 house’. “Op die manier willen we tonen wat hedendaagse architectuur voor ons is”, besluit het team.

In eigen land verzorgt het architectenteam de lay-out voor de internationale biënnale Interieur Kortrijk, die op 15 oktober de deuren opent. Ook Designer van het Jaar Bram Boo krijgt er een expo. Daarnaast is er heel wat aandacht voor het werk van de Japanse architect Junya Ishigami.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content