Antwerpse diamanten sieren Belgisch paviljoen op Wereldexpo

© AWDC

De fonkelende edelstenen moeten bezoekers naar ons paviljoen lokken.

De kristallen raket in het Belgische paviljoen krijgt mooi gezelschap. Enkele pronkstukken uit de Antwerpse diamantencollectie doen dienst als dé blikvangers op de Wereldexpo in Sjanghai. De schitterende edelstenen moeten in China de Antwerpse dominantie in de diamantsector symboliseren.

Daarnaast krijgt het Belgische paviljoen zelfs een heuse diamanthoek met shop. De kopers van deze prachtige juwelen ontvangen een certificaat dat speciaal voor deze gelegenheid werd ontworpen. Bovendien vormt het paviljoen voor de Antwerpse bedrijven de ideale gelegenheid om te pronken met hun prachtige juwelen, gemaakt met behulp van nieuwe slijptechnieken.

Blikvanger
Ook achtentwintig ontwerpen van de HRD Awards 2009, een internationale diamantjuweelwedstrijd, worden tentoongesteld. Toch zal de echte blikvanger de ‘Lesotho Promise’ worden. Op de Wereldtentoonstelling krijgen bezoekers de kans om de evolutie van deze steen mee te maken.

Op de Expo in China worden zo’n zeventig miljoen bezoekers verwacht. Het Antwerpse World Diamond Centre is dan ook opgezet met zoveel publiciteit. De Chinese vraag naar Antwerpse diamanten is groot: uit cijfers van het eerste kwartaal van 2010 blijken China en Hongkong de grootste exporteurs. Volgens het Antwerpse diamantencentrum wordt de schitterende steen één van de trekpleisters van het Belgische paviljoen.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content