Antieke Meridienne Art Nouveau LeLaurin Bruxelles

meridienne © d

Mijnheer Swimberghe,

Deze chaise longue in mahoniehout heb ik gekregen van mijn grootmoeder; oorspronkelijk was de stoel bekleed met gouden fluwelen stof,

door slijtage heb ik hem laten herstofferen in 1980 in groen fluweel.

Bij het afnemen van de oorspronkelijke stof kon men nog enkel een restant van een etiket lezen “Ameublements A. Lefaurain ? Lelaurain ?

19 november 1899 Bruxelles”

Van deze firma vond ik geen spoor op het internet.

Kan u mij meer vertellen over de waarde en/ of oorspong van deze zetel ?

Antieke meridienne.

Het dagbed werd populair in de tijd van Napoleon en bleef dat tot in het begin van de 20ste eeuw. Het is het ideale bed voor een dagslaapje, daarom wordt het ook een dagbed genoemd. Dit is een bijzondere meridienne in art nouveau stijl. Dat is sowieso al zeldzaam. Het etiket dat u terugvond slaat op de decorateur die het meubel verkocht, vermoedelijk het huis Lelaurin uit Brussel. Ik denk niet dat het daarom vervaardigd werd in de ateliers van Lelaurin. Het loont de moeite dit verder te onderzoeken. Maar het kan ook om een meubel gaan uit een of ander Frans of Duits atelier. Het is een fraai meubel, uitgevoerd in massieve mahonie. Het is zeker waardevol. Indien we de auteur of het atelier niet kunnen achterhalen: 750 euro. Indien uit een bekend atelier kan de waarde vele malen hoger liggen. Het verdient een kostbare stof met art nouveaumotieven!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content