Antieke Engelse secretaire Bureau Bookcase

Ik zou graag een schatting laten maken van een aantal stukken die ik indertijd van mijn grootvader heb geërfd omdat ik ze wens te verkopen. het betreft 3 stukken: 1) Een eiken secretairekast (Engels?) 2) Een laat 17de eeuwse gepolychromeerde engel (vroeger onderdeel van een koorbank?) 3) Een 19 eeuwse mahoniehouten draagbare schrijftafel. Ik stuur hierbij al de foto van de kast. voor de 2 andere stukken, stuur ik nog 2 andere mails.

Bureau Bookcase.

De Britten ontwikkelden niet alleen andere meubels en stijlen dan wij, de bewoners van het vasteland, ze hadden er ook andere namen voor. Ze hebben het bijvoorbeeld niet over een secretaire, maar over een bureau bookcase.

Dit meubeltype werd in het begin van de 18de eeuw populair. De bureau bookcases uit die tijd zijn ook veelal versierd met marqueterie. Van sommige exemplaren zitter er in de deuren spiegels. Zo’n meubel is ook aan de binnenzijde best fraai afgewerkt met vele laden, schuiven en rekjes. De bureau bookcase veranderde in de loop der jaren wel wat van vorm, maar amper qua opbouw. Dit exemplaar is vroeg 19de eeuws. Het is een fraai meubel, maar momenteel wat minder in trek. Ofschoon dit vermoedelijk maar tijdelijk is. De waarde ligt momenteel rond de 900 à 1000 euro, maar kan dus best weer eens wat stijgen. Want er komt een moment, begint nu al, dat dit soort meubels weer in trek komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content