Antiek tableau met vogels

Dit schilderijtje (21 x 17) kon ik onlangs op de kop tikken. Het gaat om vier vogeltjes met olieverf (?) op een eikenhouten (?) paneel. Het werkje is linksonder in de tak getekend met de initialen W.C.F of W.G.F. De kader is eveneens gemaakt uit (eiken)hout en vormt samen met het schilderij een geheel. De lijst is met een motief versierd. Heeft u enig idee over de herkomst en de waarde? Alvast bedankt!

Het is geen sinecuur om een oordeel te vellen over dit tableau op basis van enkele onduidelijke foto’s. Dergelijke schilderijen moet je immers echt kunnen zien om er de authenticiteit van te kunnen peilen. Het kan om een 18de eeuws werkje gaan, maar net zo goed om een 19de eeuws in antieke stijl. Het is in ieder geval ok dat het op een eiken paneeltje werd geschilderd. Ook de initialen laten eerder een 18de eeuwse dan 19de eeuwse datering vermoeden.

Het is sowieso commercieel, een dergelijk onderwerp (à la Buffon) is voor iedereen aantrekkelijk. Indien 18de eeuws kan de waarde snel oplopen tot 2000 euro of meer. In een gespecialiseerde handel zouden ze er in dit geval wellicht 4000 à 5000 voor vragen. Indien 19de eeuws, dan is de waarde 1000 euro, in de handel goed voor 2500 euro. Let op, dit is een voorzichtige schatting zonder het werk te hebben gezien. Misschien gaat het om een ingekleurde litho, gekleefd op een paneel. Alles is mogelijk, dus blijf ik heel voorzichtig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content