Antiek Art Deco Koffieservies

Geachte heer Dit thee/koffieservies was oorspronkelijk van familie van mijn vader. Zij werden in WOII uit Amsterdam gedeporteerd en kwamen om in de kampen. Dit servies werd in bewaring gegeven bij een buurvrouw die het na de oorlog aan onze familie teruggaf. Kan u iets vertellen over de herkomst ervan? Het zou dateren uit de jaren twintig. In het deksel van de theepot staat een nummer: 8217 of 8L17 (dat is moeilijk uit te maken) geschilderd en op de onderkant van de schoteltjes, suikerpot, melkkan en theepot staat het nummer 495 / 4 in reliëf. Wat zou het eventueel waard kunnen zijn? Het bevat 12 kopjes en schoteltjes, een theekan, een suikerpot en een melkkan. Ze zijn niet beschadigd. Alvast hartelijk dank. Hoogachtend Frank Roos

Art Deco

Dit leuke koffieservies is inderdaad helemaal vooroorlogs van stijl. Aan de brede buiken en kubistische oortjes herkennen we de frivole art deco stijl uit de jaren ’20 of ’30. De art deco was dé decoratiestijl van het Interbellum.

Het is een decoratief servies. Alleen kan ik het niet thuiswijzen, want er staan geen merkje op. Indien van porselein kan het best uit Bohemen komen waar veel porseleinfabrieken serviesgoed maakten.

Het is fraai, en heeft vanzelfsprekend ook een sentimentele waarde, maar de venale waarde is eerder gering. Zo’n koffieservies, indien volledig, koop je op de veiling of rommelmarkt voor 75 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content