Antiek Art Deco Buffet

Art Deco © a

Onze moeder is vorige maand overleden, zolang wij weten stond er bij ons thuis (later in het rusthuis) een kast die zij nog hadden gekregen van de oom van onze vader.

Volgens onze ouders had hij (oom van vrijgezel)die al van zijn ouders, wij weten niet of dat inderdaad zo is, maar wij vinden het in ieder geval wel een mooie kast.

Nu is onze vraag: wat vind jij van deze kast? Heeft U er misschien een idee van hoe oud deze kast is, werden er vroeger veel kasten gemaakt met gebogen glas?

U word bij voorbaat hartelijk bedankt voor de moeite.

P.S. De foto’s zijn misschien niet zo mooi, want we hebben ze vlug gemaakt toen we haar kamer in het rusthuis moesten leegmaken.

Art Deco Buffet.

We kunnen dit buffet toch vrij goed dateren op basis van de stijl, het is een art deco buffet. Maar art deco van de eerste generatie, jaren ’20 dus. Het is best een gezellig meubel, van Belgische makelij, maar niet van hoge kwaliteit. De gebogen venstertjes maken er iets bijzonder van en zijn best wat ongewoon en destijds beslist wat duurder. De waarde ligt rond de 180 euro. Dergelijke meubels zijn tegenwoordig gewoon goedkoop. Hou dit meubel dus best maar bij! Alleen al omwille van de familiale banden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content