Anish Kapoor ontwerpt kunstig koffiekopje voor Illy

Verlies uzelf in de diepe leegte van dit speciale kopje tijdens het koffiedrinken.

In het kader van het ‘Illy Art Collection’-project heeft de Indiase kunstenaar Anish Kapoor een kunstzinnig koffiekopje ontworpen.

Koffiedrinken wordt een hele ervaring met dit kunstige koffiekopje van Anisch Kapoor. Het thema ‘leegte’, dat een cruciale rol speelt in al het werk van Kapoor, komt ook in deze creatie terug.

Wanneer u immers een blik werpt in het platina schoteltje, dat voorzien is van een gat in het midden, lijkt het alsof u weggezogen wordt in een diepe, zwarte leegte. Door het glanzende oppervlak wordt het onmogelijk om intuïtief de diepte van het gat in te schatten.

Illy en hedendaagse kunstHet ‘Illy Art Collection’-project startte in 1992. Intussen ontwierpen meer dan 70 artiesten uit de internationale hedendaagse kunstscène – waaronder Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic en Jeff Koons – al een kunstig kopje voor Illy.

Het nieuwe Illykopje van Kapoor wordt vandaag voorgesteld op de 54ste Biënnale van Venetië. Daarnaast zal de kunstenaar binnen het kader van enkele randevenementen ook zijn werk Ascension presenteren in de Basilica di San Giorgio Maggiore.

Het nieuwe kopje van Anish Kapoor is vanaf juni in beperkte oplage te koop in enkele geselecteerde Illy koffiebars en via www.Illy.com. De prijs van een koffer met twee espressokopjes en twee schoteltjes is 70 euro.

Tine Vandeweyer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content