Alternatieve kerstbomen in Londen

Een kerstboom in Lego en eentje uit karton brengen Londen in kerststemming.

Een kerstboom in Lego en eentje uit karton brengen Londen in kerststemming. Het station St. Pancras in Londen pakt uit met een reusachtige Lego-kerstboom. Maar liefst twee maand nam het in beslag om de imposante boom helemaal af te krijgen.

De tien meter hoge boom telt 600.000 Lego-blokjes, 172 takken en 1.200 kerstballen. Ook die laatste zijn opgebouwd uit blokjes: Britse kinderen uit de lagere school maakten ze.

Om de wachttijd voor de treinreizigers zo aangenaam mogelijk te maken, worden schatzoektochten en andere wedstrijden onder de boom op touw gezet.

Kartonnen glorie

In de stad zelf, meer bepaald in de inkomhal van het designmuseum aan de oevers van de Thames, kan je de grootste kartonnen kerstboom ter wereld bewonderen. Giles Miller, voormalig designer in residence van het Londense designmuseum, ontwierp de zes meter grote boom.

Millers hangende spiraalvormige kerstboom bestaat uit niet minder dan 3.600 handgesneden kartonnen onderdeeltjes. De gigantische mobile is verfraaid met bosdieren, die vormgegeven zijn door illustrator Daniel Heath. Er wordt op een Guinness World Record voor ’s werelds grootste kartonnen kerstboom gemikt.

In de museumshop kan je terecht voor een mini-uitgave van de maxi-kerstboom. (MB/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content