Allereerste Pantone Hotel ter wereld open

© Michel Penneman

De beroemde kleurenkaart vormt de basis voor het Brusselse hotel.

Naast Pantone mokken, manchetknopen, stalen opbergdozen, stoelen en tassen is er nu ook een heus Pantone hotel. Op een boogscheut van de Louizalaan dompelt dat zijn gasten voortaan volledig onder in de kleurrijke Pantone sfeer.

“Zoals iedereen ken ik de beroemde kleurenkaart van Pantone en ik wou daar iets creatiefs mee doen. Ik trok naar de onderneming in de VS en stelde voor om een kleurrijk boetiekhotel te ontwerpen. Ze waren meteen enthousiast”, vertelt interieurarchitect en initiatiefnemer Michel Penneman.

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met architect Olivier Hannaert transformeerde Penneman het hotel volgens de filosofie van Pantone. Zo baadt elke verdieping in een andere kleur, die ook terugkomt in de lift. Ook de kamers, die hoofdzakelijk wit zijn, kregen hier en daar een kleuraccent mee.

Geen proefstuk

De Belg Victor Levy stond in voor de sfeervolle foto’s. Zelfs de flesjes shampoo passen in het concept. Als kers op de taart herbergt de achtste verdieping van het hotel een dakterras. Dat biedt een prachtig zicht op de Brusselse skyline met onder andere het Justitiepaleis en de Zuidertoren.

Met het Pantone Hotel is Michel Penneman niet aan zijn proefstuk toe. Begin april opende zijn Tenbosch House, dat gevuld is met vintage uit Scandinavië. In diezelfde sfeer creëerde hij het Vintage Hotel. Tot slot is ook de inrichting van The White Hotel van zijn hand.

Elien Haentjens/Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content