Acht maal Vermeersch

© Vermeersch

Het artistieke geslacht Vermeersch palmt de Lokettenzaal van het Vlaams parlement in.

Toen beeldhouwer José Vermeersch als jonge kunstenaar actief was, had hij nooit kunnen vermoeden dat hij ook aan de basis zou liggen van een artistiek geslacht. In De Loketten van het Vlaams parlement kan u nu het werk bewonderen van maar liefst acht leden van de familie Vermeersch!

De familie Vermeersch is productief en creatief, want ook de kinderen en kleinkinderen van beeldhouwer José Vermeersch zijn in binnen- en buitenland actief, op vrij verschillende domeinen.

Rik is bekend als beeldend kunstenaar. Maar ook Pieter, Tinus en Robin voelen zich in deze wereld thuis. Ze werken wel elk op een eigen manier.

Vera Vermeersch runt al jaren een succesvol tapijtenatelier in Gent, dat ook werk van andere kunstenaars uitvoert. Lowie Vermeersch ontwerpt wagens voor het wereldwijd gerenommeerde bureau Pininfarina. Pol Vermeersch is dan weer actief als arts en acteur….

Deze tentoonstelling van heel het artistieke geslacht levert geen homogeen, maar wel een creatief beeld op.

Piet Swimberghe

De expo ‘Vermeersch‘ loopt van 25 maart tot 3 juli in De Loketten van het huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, Ijzerenkruisstraat 99 te 1000 Brussel.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content