3 keer op designuitstap in Brussel

Brussels Design Market © Brussels Design Market
Amélie Rombauts Journalist Knack Weekend

Drie uitjes voor liefhebbers van kunst en design.

1—Maniera

Designgalerie MANIERA heeft haar vertrouwde plek nabij het Centraal Station in Brussel ingeruild voor Hôtel Danckaert, een art-deco-erfgoedparel uit 1922 ontworpen door architect Jean-Baptiste Dewin, waarvan zelfs de rozentuin beschermd is. “We wilden investeren in een eigen pand en tegelijk Brussels patrimonium herwaarderen”, vertelt Amaryllis Jacobs, die voor de renovatie werd bijgestaan door architecte Barbara Van der Wee.

Tot 6 mei kun je sommige van de mooiste ontwerpen die de galerie sinds haar ontstaan voortbracht herontdekken in een decor dat destijds ontwikkeld werd door Ateliers d’Art De Coene.

Wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag tussen 14 en 18 u. Meyerbeerstraat 33, Brussel – maniera.be

Maniera © GF

2—Brussels Design Market

Een weekend lang vindt in onze hoofdstad opnieuw de grootste vintage designmarkt van Europa plaats. Het is een gelegenheid om de diversiteit van het twintigste-eeuwse design op te snuiven, met onder meer Scandinavisch, Italiaans, Amerikaans en Belgisch meubilair. Daarnaast vind je er ook altijd een hele reeks curiosa en verzamelobjecten terug, van keramiek tot glaswerk.

18 en 19 maart, Tour & Taxis, designmarket.be

2
Brussels design market © GF

3—Atelier Jespers

De typisch Belgische zin voor sobere esthetiek zit in de lift. In oktober schitterden negen landgenoten in New York met The Gift to be Simple, een tentoonstelling gecureerd door visionair trendwatcher Lidewij Edelkoort. Tijdens Collectible (zie ook verder) landt het vrouwelijk gezelschap van textielontwerpers, onder wie Natalia Brilli, Laure Kasiers en Pascale Risbourg, in het modernistische huis van Atelier Jespers. “In chaotische tijden zoekt de mens van nature naar antwoorden en vindt troost in eenvoud. Mensen proberen het gewone buitengewoon te maken”, verklaart Edelkoort het succes.

Tot 18 maart dagelijks tussen 11 en 17 u. Atelier Jespers, Avenue du Prince Héritier 149, Brussel

3 Lamp van Pascale Risbourg.
Atelier Jespers – Lamp van Pascale Risbourg. © GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content