24 kamers op 32 vierkante meter

Via verschuifbare wanden benut architect Gary Chang de ruimte maximaal.

Zoals in elke miljoenenstad zijn appartementen in Hong Kong doorgaans erg klein en duur. Daar heeft de Chinese architect Gary Chang een ingenieuze oplossing voor gevonden.

Via verschuifbare wanden kan hij in zijn appartement van 32 vierkante meter maar liefst 24 verschillende kamers evoceren. Als je het bed inklapt, dan komt uit diezelfde wand een zitbankje te voorschijn. Achter de tv-wand bevindt zich de keuken, achter de bibliotheekkast schuilt een bad.

Zelf noemt hij zijn appartement de ‘Domestic Transformer’. Zoals blijkt uit de video staan efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid centraal. Intussen wonen de architect en zijn familie niet meer in het appartement. Hij gebruikt het nu vooral als experimenteerterrein.

Hotel

Met het ‘Suitcase House Hotel’ breidde hij een vervolg aan het project. Ook die kamers kunnen getransformeerd worden in tal van verschillende ruimtes. Het gebouw bevindt zich aan de voet van de Chinese muur en maakt deel uit van The Commune By The Great Wall Kempinski.

Dat project van Zhang Xin bundelt elf villa’s van beroemde Aziatische architecten zoals Gary Chang en Shigeru Ban, die samen met Jean de Gastines het Centre Pompidou Metz ontwierp.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content