10 beste aanstormende designers

© Facebook

Metropolis Magazine ging op zoek naar de tien beste aanstormende designers. Ze vroegen critici, curators en andere experts om hun mening te geven over welke jonge professionelen in de wereld van architectuur, kunst, grafisch design en product design het meeste talent aan de dag leggen. Lees hier welke jonge wolven in de top tien werden opgenomen.

Metropolis Magazine ging op zoek naar de tien beste aanstormende designers. Ze vroegen critici, curators en andere experts om hun mening te geven over welke jonge professionelen in de wereld van architectuur, kunst, grafisch design en product design het meeste talent aan de dag leggen. Lees hier welke jonge wolven in de top tien werden opgenomen. The Select Ten, zoals de beste designers gedoopt werden, vormen volgens de experts een generatieportret. De top tien van meest beloftevolle ontwerpers toont namelijk een trend van interdisciplinariteit in de designsector. Dat is goed nieuws aangezien ze hun gedeelde visie en zin voor samenwerking nog goed zullen kunnen gebruiken in de toekomst. Hun interdisciplinariteit zorgt ervoor dat het aanstormend talent de uitdagingen die de toekomst brengt voor de designwereld zonder problemen aan kan.

Pernilla Ohrstedt: 32-jarige Zweedse architecte die de Londense Pernilla Ohrstedt Studio oprichtte.

A Practice for Everyday Life: designstudio opgericht door Kirsty Carter en Emma Thomas in Londen.

New Friends: New-Yorkse textilestudio van Kelly Rakowski en Alexandra Segreti.

Ball-Nogues: studio voor installatiekunst in LA. De oprichters van de studio, Benjamin Ball en Gaston Nogues, kiezen voor een kruising tussen kunst en design.

Elliott Hedman: een doctoraatstudent aan het MIT in Massachusetts. Zijn onderzoeksveld is Ambulatory Psychophysiology Applied to Design.

Egg Collective: studio voor product- en interieurdesign uit New York. Stephanie Beamer, Crystal Ellis en Hillary Petrie richten deze studio op in 2002.

PEG Office of Landscape + Architecture: Bureau voor landschapsarchitectuur uit Philadelphia gestart door Karen M’Closkey en Keith VanDerSys.

Dirk Winkel: Berlijnse product designer.

David Korins: ontwerper van theater- televisie- en filmsets uit New York.

Alexandra Daisy Ginsberg: de Londense Alexandra werkt rond kunst, design en biosynthese.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content