De unieke stijl van It-girl Zooey Deschanel

Zooey Deschanel komt uit een talentrijke kroost. Ze is de dochter van filmregisseur Caleb Deschanel en actrice Mary Jo Weir en haar zus Emily speelt de rol van Temperance Brennan in de populaire serie ‘Bones’.

De doorbraak als actrice en zangeres

Na enkele kleine rollen in de films ‘Mumford’, ‘Almost Famous’, ‘Big Trouble’ en ‘The Good Girl’, kreeg ze in 2003 een hoofdrol in de film ‘All the Real Girls’. Sindsdien is het enkel maar in stijgende lijn gegaan voor Deschanel. Zo speelde ze grotere rollen in ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’, ‘The Happening’ en ‘Yes Man’.

Verder vormde ze ook de popgroep She & Him met haar man Ben Gibbard, die ook bij de band Death Cab for Cutie speelt. In 2011 werd bekend dat het koppel gaat scheiden na twee jaar huwelijk. Haar grote doorbraak kwam er met de film ‘500 Days of Summer’ en de hoofdrol in de serie ‘New Girl’. Onlangs werd ook bekend dat ze het gezicht wordt van Pantene voor ondermeer de Beautiful Lenghts campagne.

Geïnspireerd op de jaren ’60

Soms zelfs nog meer dan haar acteertalent, wordt Deschanel ook geroemd voor haar unieke en schattige stijl, geïnspireerd op de jaren ’60. “Mijn moeder heeft me altijd gezegd dat ik moet dragen wat ik wil omdat dat me zou leren om mijzelf uit te drukken”, zegt ze tegen Style.com. “Ik ben altijd al geïnspireerd geweest door de vroege jaren ’60”, waarbij ze verwijst naar de film ‘The Umbrellas of Cherbourg’ als één van de grootste invloeden op haar stijl.

Haar garderobe bestaat dan ook vooral uit jurken, bloemenrokjes en strikken. “Ik heb een volledige woning nodig voor enkel mijn jurken”, aldus Deschanel. Haar favoriete ontwerpers zijn Marc Jacobs, Rodarte, Chanel en Philip Lim. Zoals het een echte It-girl beaamt, heeft Deschanel ook veel vrienden in het wereldje. Zo zijn zij en de Britse schone Alexa Chung goede vriendinnen en hebben ze zelfs oudjaar samen gevierd. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content