De ideale feesttafel van Jean-Michel Saive

© KIM

Welke gasten mogen legendarisch Belgisch tafeltennisser Jean-Michel Saive vervoegen voor een kerstdiner? Waarover zouden ze praten en vooral: wat zou hij ze voorschotelen?

“Die vraag werd me al eens een keer gesteld en toen ben ik voor Albert Frère gegaan. Ik had net zijn boek gelezen en was onder de indruk. Na mijn antwoord had zijn secretaresse mij zelfs gecontacteerd om een afspraak met hem vast te leggen! Helaas hadden we alle twee zeer drukke agenda’s en is het er nooit van gekomen. Ik zou ook graag Nelson Mandela en Martin Luther King uitnodigen, ik heb hen nooit kunnen ontmoeten maar wat zij gedaan hebben is fantastisch.Jezus mag ook aanschuiven, vooral omdat ik wil zien of hij komt opdagen en dus écht herrezen is (lacht).”

“Ik heb al mijn gasten gekozen voor hun levensweg, elk op hun manier. Albert Frère voor zijn professioneel parcours en zijn succes, Martin Luther King voor wat hij verwezenlijkt heeft voor de zwarte medemens, Nelson Mandela voor zijn vredesboodschappen. En Jezus opdat hij me de waarheid zou zeggen.”

“Als menu zou ik voor brood en wijn kiezen (lacht). Mijn broer zegt altijd dat dat met mij niet zo belangrijk is aangezien ik eet om me te voeden. Het maakt dus niet uit of het een sterrenrestaurant of een grote brasserie is… Maar aangezien we met meerdere personen zullen zijn kies ik misschien best een côte à l’os.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content