De ideale feesttafel van actrice Martha Canga Antonio

© Kim

Wat eet ‘Black’-actrice Martha Canga Antonio het liefst? Wie mag mee aanschuiven?

‘Ik wil mijn moeder uitnodigen. Niemand in de wereld houdt meer van mij dan zij. Ik weet dat het melig klinkt, maar ze is mijn grote voorbeeld. Sterke vrouwen zijn belangrijk voor me. Ik zou ook Nina Simone en Lauryn Hill uitnodigen, twee artiesten naar wie ik enorm opkijk. Ze zijn niet in de politiek gegaan, maar ze hebben wel geprobeerd om de wereld te veranderen met hun talent. Dat wil ik ook. De wereld veranderen kan ik nog niet, maar als ik één iemand kan inspireren, ben ik al een stap verder.

Vooral Lauryn Hill heeft me al vaak geïnspireerd. Ze laat zich niet in een hokje stoppen. Ze heeft haar eigen plek in de hiphopwereld gecreëerd, en dat heeft veel deuren geopend. Voor zij kwam aanzetten met haar werk, was hiphop een mannenbastion. Ik heb haar één keer live gezien. Ze zeggen altijd dat je nooit je idolen mag ontmoeten, maar zij loste al mijn verwachtingen in. Wat een vrouw! Als ze op mijn kerstfeestje zou komen, zou ik samen met haar een duet van Doo-Wop (That Thing) willen zingen. Dat is het eerste nummer van haar dat ik me levendig herinner. ‘Girls, you know you better watch out.’ (lacht)

Cleopatra mag ook mee aanschuiven. Een van de knappe en sterke vrouwen uit de wereldgeschiedenis, daar heb ik bewondering voor. Ze heeft de grote Jules César rond haar vinger gewonden, en stond aan het hoofd van de samenleving. Indrukwekkend, toch?

Ik ben geen moeilijke als het op eten aankomt, maar ik vind het wel heel belangrijk dat iedereen het lekker vindt. Laten we dan maar recht naar het dessertbuffet gaan. Als kers op de taart mag acteur Morgan Freeman er ook nog bij komen zitten. Ik vind zijn stem zo rustgevend. Hij zou ons een kerstverhaal mogen voorlezen.

Anke Wauters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content