De favoriete adresjes van Diane von Furstenberg in New York

Waar eet, drinkt en danst Diane von Furstenberg in New York? Ze geeft haar favoriete adresjes prijs.

Waar eet, drinkt en danst Diane von Furstenberg in New York? Ze geeft haar favoriete adresjes prijs. Eten & drinken Orso Diane von Furstenberg: “Ik ga na het theater graag dineren bij Orso, een Italiaans restaurant vlak bij Times Square. De chef, Victor Flores, begon er zijn carrière 25 jaar geleden als afwasser. De sfeer is er aangenaam en ongedwongen en het eten is fantastisch. Vooral de pizza’s met superdunne, krokante bodem zijn de moeite. Mijn favoriete gerecht op het menu is de gevulde kwartel.”

322 West 46th Street, New York, NY 10036, www.orsorestaurant.comThe Beatrice Inn “Anderhalf jaar geleden was The Beatrice Inn nog een nachtclub. Mijn vriend Graydon Carter (hoofdredacteur van Vanity Fair) heeft de ruimte nieuw leven ingeblazen en er een restaurant geopend. Al organiseert hij er af en toe ook nog feestjes: ik was er onlangs nog voor een avond ter ere van Marc Newson (Australisch designer). Het ligt verscholen in een klein, rustig straatje in the Village. Het eten is overheerlijk en de ruimte gezellig, zeker tijdens de wintermaanden als de open haard brandt.”

285 West 12th Street, New York, NY 10014, www.thebeatriceinn.comIndochine
“Indochine doet denken aan het New York van vroeger. Het decor, de service, het management, alles is er tijdloos cool. Ik geef er vaak etentjes na mijn shows op zondagavond. Het is een soort talisman voor mij geworden om er te vieren. Tijdens de modeweken zit het er trouwens altijd afgeladen vol. Het lijkt wel de kantine van de modekliek.”

430 Lafayette Street, New York, NY 10003, www.indochinenyc.com The Standard “Voor een cocktail ga ik naar The Standard Grill, als ik zin heb in een ongedwongen avond. Of naar het dak van het hotel in Manhattans Meatpacking District voor een meer glamoureus uitje. Er speelt elke avond een live jazzband en je hebt er een waanzinnig uitzicht over de stad en de Hudsonrivier. Mijn favoriete cocktail: tequila.”

848 Washington Street, New York 10014, www.standardhotels.com Vinegar Hill House “Als ik lekker wil eten in Brooklyn, ga ik naar het Vinegar Hill House. De sfeer is er schitterend en ze hebben een charmante tuin. Ik ga er daarom vooral tijdens de zomermaanden om te brunchen. Hun eieren zijn fantastisch.”

72 Hudson Avenue, Brooklyn, NY 11201, www.vinegarhillhouse.com

Slapen “Een vast onderdeel van de New York-beleving is slapen in de beste hotels. Ik houd van het elegante Carlyle Hotel, het Gramercy Park Hotel en The Mercer, voor een meer trendy locatie downtown. Ik kan niet goed zeggen waarom ik zo van die hotels houd. Het heeft veel met een sfeer te maken die moeilijk te beschrijven is: de aanpak, de locatie, het decor…”

Carlyle Hotel, 35 East 76th Street, New York, NY 10021, www.rosewoodhotels.com Gramercy Park Hotel, 2 Lexington Avenue, New York, NY 10010, www.gramercyparkhotel.com The Mercer, 147 Mercer Street, New York, NY 10012, www.mercerhotel.com

Kunst

MoMA “Kunst is altijd een belangrijke inspiratiebron voor mij geweest. Het Museum of Modern Art heeft een fantastische collectie en er is altijd iets nieuws te zien. Van Andy Warhol tot Chuck Close, Jeff Koons, Cy Twombly… Zo veel van mijn favoriete kunstenaars in zo’n mooie ruimte. Het is een goede manier om te ontsnappen zonder de stad te moeten verlaten. Vorig jaar heb ik er de tentoonstelling American Modern bezocht, een verzameling van werken uit hun eigen collectie met werken van onder andere Hopper en Georgia O’Keefe, en die was fantastisch. ”

11 West 53 Street, New York, NY 10019, www.moma.orgUtrecht “Voor een kunstwinkel moet je in Utrecht zijn, in Lower Manhattan. Ik koop er mijn verf, papier en potloden om te schetsen. Ik heb altijd wel iets op zak om te tekenen voor als een idee me te binnen schiet.”

148 Lafayette Street, New York, NY 10013, www.utrechtart.com

Groen The High Line “Ik wandel graag over The High Line (een ongebruikte spoorweglijn die tot park is omgevormd) van mijn studio naar de galeries in Chelsea, vooral die van Paul Kasmin en Pace. Het is het meest ongelooflijke park in de lucht. Je voelt je verbonden met het water, de Hudson, maar ook met de stad. Ik heb veel geluk dat het zo dicht bij mijn winkel is. Omdat The High Line zo’n meerwaarde is voor het Meatpacking District, vinden mijn man en ik het belangrijk om de organisatie die het park onderhoudt te steunen. (De Diller – von Furstenberg Family Foundation doneerde de afgelopen jaren in totaal 26 miljoen euro aan The High Line.)”

New York, NY 10011, www.thehighline.org

Beauty Tracie Martyn “Ik laat er elke dinsdag een gelaatsbehandeling doen. Tracie is een genie! Ook Oprah en Madonna zijn vaste klanten. Haar Firming Serum is het enige product dat ik elke dag op mijn gezicht smeer. Het is zo licht en verfrissend. Ze combineert natuurlijke ingrediënten met wetenschappelijke vernieuwing. Ik geloof ook sterk in het idee ‘less is more’. Te veel make-up doet je ouder lijken.”

101 5th Avenue, New York, NY 10003, www.traciemartyn.com

Shoppen

“Voor mijn boeken ga ik zo veel mogelijk naar onafhankelijke boekhandels zoals de familiezaak Posman Books in Chelsea Market en Three Lives & Company in the West Village. Ik laat me er graag adviseren door het waanzinnig belezen personeel. Die vind je toch niet in de grotere ketens. Ik geef vaak boeken cadeau en zij weten altijd perfect wat ik nodig heb.”

Posman Books, 75 9th Avenue, New York, NY 10011, www.posmanbooks.com Three Lives & Company, 154 West 10th Street, New York, NY 10014, www.threelives.com

Ellen De Wolf – Foto’s Paul Clemence

Meer Diane von Furstenberg vind je in de gloednieuwe Knack Weekend Black Mode die vanaf woensdag 19/02 in de winkel ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content