De boodschap achter de jurk die Michelle Obama droeg tijdens haar DNC speech

Michelle Obama © REUTERS

Inhoudelijk gaf Michelle Obama, de huidige First Lady, een klepper van een speech. Ze sneerde naar Trump, zonder hem bij naam te noemen, en kreeg zelfs de Sanders-posse stil. Maar ook haar vestimentaire keuze sprak boekdelen.

In haar speech tijdens de Democratic National Convention betoogde Michelle Obama waarom we voor de democratische kandidaat Hillary Clinton moeten kiezen. De president geeft de mogelijkheid om onze kinderen vorm te geven voor de volgende 4 of 8 jaar van hun leven .’ En daarmee bedoelt ze kinderen van alle kleuren en verschillende achtergronden. Clinton is volgens Michelle Obama de enige kandidaat die deze taak tot een goed einde kan brengen. Over de manier waarop we met pestkoppen zouden moeten omgaan, is ze ook duidelijk: ‘Ons motto is: als zij laag bij de grond zijn, kiezen wij voor de high road‘. In plaats van mensen uit te sluiten en geen kansen te bieden, moeten we de handen in elkaar slaan, want ‘samen zijn we sterker.’

In plaats van mensen uit te sluiten, moeten we de handen in elkaar slaan.

Krachtig blauw

De First Lady zag er schitterend uit in een subtiele, kobaltblauwe jurk van Christian Siriano – waarmee ze bijna opging in het blauwe decor. In principe maakt het niet uit wat FLOTUS draagt, haar charisma en passie spreken voor zich, maar in dit geval kan de jurk ook als statement worden gezien. Een statement van inclusiviteit en nationale trots.

De ontwerper van de jurk kwam recent nog in het nieuws toen hij actrice en Ghostbusters-ster Leslie Jones kleedde voor haar première. De actrice kon geen enkele ontwerper vinden die haar, met haar niet-standaardmaten, wilde kleden. Siriano nodigde haar uit en samen kozen ze voor een schitterende rode jurk.

You heard @MichelleObama! Text VOLUNTEER to 47246 to get involved.

Een foto die is geplaatst door Hillary Clinton (@hillaryclinton) op

Inclusief

Christian Siriano werd bekend dankzij zijn deelname aan het vierde seizoen van ‘Project Runway’. Hij was de jongste kandidaat ooit die de show won. Sindsdien ontpopte hij zich tot lieveling bij sterren, zoals Amy Schumer, Kate Hudson, Tina Fey Zendaya en natuurlijk Michelle Obama.

De ontwerper maakt er een punt van om te ontwerpen voor verschillende soorten vrouwen, in verschillende maten, van verschillende leeftijden en met verschillende huidskleuren. ‘Ik vind dat niemand uitgesloten mag worden van het dragen van een prachtige jurk’, licht hij zelf toe. Hij werkt daarom ook samen met de plus-size winkel Lane Bryant, waarvoor hij dit jaar een modeshow organiseerde.

Repost from @pretareporter – “We are stronger together.” -First Lady #MichelleObama (in @CSiriano) #DemsinPhilly

Een foto die is geplaatst door Christian Siriano (@csiriano) op

Boodschap van samenhorigheid

Dat Michelle Obama kiest voor een jong, opkomend talent als Siriano is niet vreemd. Tijdens haar jaren als FLOTUS stak ze meermaals beloftevolle, jonge Amerikaanse ontwerpers een hart onder de riem. In dit geval koos ze voor een blauwe jurk, de kleur van de Amerikaanse vlag, van een ontwerper die bekend staat om zijn nadruk op inclusiviteit. Bij de Instagrampost van Michelle Obama in zijn jurk koos Siriano dan ook voor het citaat: ‘Samen zijn we sterker.’

Bij de Instagrampost van Michelle Obama in zijn jurk koos Siriano voor het citaat: ‘Samen zijn we sterker.’

Een toevalstreffer? Het lijkt wel alsof FLOTUS met haar jurk wilde tonen dat zij, net zoals Hillary, jong talent wil steunen; dat ze niet discrimineert en trots is op Amerika. ‘We moeten Amerika niet opnieuw groot maken, het is al groots.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Amerikaanse productie

Een van de standpunten van Trump is investeren in het terugbrengen van productie-arbeid naar de Verenigde Staten. In een Funny or Die-video werd de presidentskandidaat er echter van beschuldigd dat zijn merchandising producten voornamelijk in landen zoals China, Bangladesh, Slovenië en zelfs Nederland worden gemaakt. Een ook dochter Ivanka maakt zich hier schuldig aan. Haar eigen kledinglijn wordt immers geproduceerd in China. En ook Melania Trump werd bekritiseerd voor haar kledingkeuze. Tijdens haar speech op de RNC droeg Trumps echtgenote immers een jurk van Roksanda, een Servisch-Londens merk. Of hoe de kleren de man/vrouw maken. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content