Dankzij deze website kan je je workout nog doelgerichter inplannen

© MuscleWiki

Wil je een specifieke spiergroep trainen? Voel je het branden op de verkeerde plaatsen wanneer je yoga-tutorials volgt? Dankzij deze website kan je voortaan heel doelgericht gaan trainen.

Sportievelingen weten al langer dat oefeningen die je spieren trainen essentieel zijn voor een algemene fitheid, maar sinds kort zijn ook zij die op de loopband staan om een paar kilo’s kwijt te spelen in de ban van spierverstevigende oefeningen. En waarom ook niet? Spieren zijn namelijk bijzonder goed voor de vetverbranding. Jammer genoeg is je lichaam niet slim genoeg om te weten dat je een smallere taille wil nadat je buikspieroefeningen hebt gedaan – je kan dus geen zones gericht trainen om specifiek daar af te vallen. Toch zullen die buik-, dij- of armspieroefeningen zeker helpen met je silhouet, aangezien je spieren een natuurlijk corrigerend ondergoed vormen die je strakker doen lijken.

Maar hoe weet je nu precies welke oefening welke spier(groep) traint? Hoe weet je dat je op leg day iedere spier van je benen onder druk hebt gezet? Vandaar de handige overzichtssite MuscleWiki. Op de beginpagina kan je heel nauwkeurig aanduiden welke spier(groep)en je precies wil trainen, en vervolgens krijg je een hele lijst met oefeningen, gifs en modificaties. Handig!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content