Vanaf 1 maart wordt het verboden om in Zwitserland nog een kreeft levend en bij volle bewustzijn te koken. De dieren zullen eerst verdoofd moeten worden. Daarvoor zijn vanaf maart twee methoden toegestaan: het toedienen van een elektrische shock of de 'mechanische vernietiging' van de hersenen. Het ziet er dus naar uit dat heel wat Zwitserse (hobby)koks binnenkort meer zullen moeten doen dan een deksel op een pot zetten wanneer ze zin hebben in kreeft.

Daarbij sprak de Zwitserse overheid ook een verbod uit op het vervoeren van kreeften en andere schaaldieren op ijs of ijswater. In plaats daarvan moeten ze op elk moment 'in hun natuurlijke omgeving gehouden worden'.

Vanaf 1 maart wordt het verboden om in Zwitserland nog een kreeft levend en bij volle bewustzijn te koken. De dieren zullen eerst verdoofd moeten worden. Daarvoor zijn vanaf maart twee methoden toegestaan: het toedienen van een elektrische shock of de 'mechanische vernietiging' van de hersenen. Het ziet er dus naar uit dat heel wat Zwitserse (hobby)koks binnenkort meer zullen moeten doen dan een deksel op een pot zetten wanneer ze zin hebben in kreeft. Daarbij sprak de Zwitserse overheid ook een verbod uit op het vervoeren van kreeften en andere schaaldieren op ijs of ijswater. In plaats daarvan moeten ze op elk moment 'in hun natuurlijke omgeving gehouden worden'.