Het Amerikaans nieuwsplatform The Huffington Post, die de grootste steden ter wereld met de meeste Michelinsterren heeft opgelijst, plaatst Kyoto met 9,3 sterren per 100.000 inwoners helemaal bovenaan het lijstje. Maar als de Zwinregio aan dezelfde rekensom wordt onderworpen, dan doet de streek in het noordoosten van de provincie West-Vlaanderen beter dan de Japanse grootstad. De Zwinregio telt namelijk 13,2 sterren per 100.000 inwoners. Dat meldt de toerismedienst van Knokke-Heist.

Het gebied profileert zich al enkele jaren als het mekka van de gastronomie en heeft momenteel 27 sterren binnen een straal van 22 kilometer. Dat blijkt uit de brochure 'Toprestaurants in de Zwinregio 2013' waarmee de gemeente de streek culinair promoot. 'Sinds de eerste uitgave van de brochure in 2010 zijn er in onze regio 6 sterren bijgekomen', klinkt het.

Met de brochure krijgt de liefhebber van topgastronomie een overzicht van de mogelijkheden waar de smaakpapillen kunnen verwend worden in de streek, waaronder Bovenaan de driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman (Sluis), Hertog Jan (Brugge) en De Karmeliet (Brugge). (DB)

'Toprestaurants in de Zwinregio 2013' kan ook online geraadpleegd worden.

Het Amerikaans nieuwsplatform The Huffington Post, die de grootste steden ter wereld met de meeste Michelinsterren heeft opgelijst, plaatst Kyoto met 9,3 sterren per 100.000 inwoners helemaal bovenaan het lijstje. Maar als de Zwinregio aan dezelfde rekensom wordt onderworpen, dan doet de streek in het noordoosten van de provincie West-Vlaanderen beter dan de Japanse grootstad. De Zwinregio telt namelijk 13,2 sterren per 100.000 inwoners. Dat meldt de toerismedienst van Knokke-Heist.Het gebied profileert zich al enkele jaren als het mekka van de gastronomie en heeft momenteel 27 sterren binnen een straal van 22 kilometer. Dat blijkt uit de brochure 'Toprestaurants in de Zwinregio 2013' waarmee de gemeente de streek culinair promoot. 'Sinds de eerste uitgave van de brochure in 2010 zijn er in onze regio 6 sterren bijgekomen', klinkt het.Met de brochure krijgt de liefhebber van topgastronomie een overzicht van de mogelijkheden waar de smaakpapillen kunnen verwend worden in de streek, waaronder Bovenaan de driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman (Sluis), Hertog Jan (Brugge) en De Karmeliet (Brugge). (DB) 'Toprestaurants in de Zwinregio 2013' kan ook online geraadpleegd worden.