Zuid-Koreaans ijsje bestrijdt katers

Gyeondyo-bar © REUTERS

Doorgaans betaal je de prijs van té gezellige avonden de ochtend erna met een gonzend hoofd, een algemene wazigheid en vooral veel dorst. Zuid-Korea heeft nu misschien een oplossing gevonden voor al die vervelende bijwerken van alcohol. En die zou wel eens veel leuker kunnen zijn dan een pijstiller.

Het is wellicht geen wonder dat de Zuid-Koreanen een anti-katerindustrie hebben ter waarde van 125 miljoen dollar per jaar: het is volgens de WHO het meest drinkende land van Azië. Het uitvinden van de Gyeondyo-reep was dan ook misschien een kleine stap voor producent Withme FS, het is een enorme stap voor de mensheid.

Het ijsje is gemaakt van het sap van de Japanse krentenboom (die naam hebben wij niet uitgevonden). De bijzonder gevormde vruchten daarvan worden al sinds de 17e eeuw gebruikt om katers en algemene malaise te behandelen en recent onderzoek heeft ook aangetoond dat het daadwerkelijk zou helpen. Het sap smaakt naar verluid naar pompelmoes.

Hou vol

De naam Gyeondyo betekent “hou vol”, en doelt op wat je zou moeten doen wanneer je met een kater op je werk zit. Volgens Munchies kostten katers Zuid-Korea in 2013 tot bijna 8 miljard dollar, doordat werknemers minder productief zijn of ze een dokter nodig hebben.

Katers zijn zo’n big deal in Zuid-Korea dat Psy en Snoop Dogg er samen een lied – met bijhorende inspirerende clip – over maakten. (EK)

Bron: Reuters

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content