Zoveel kopjes koffie zijn dodelijk

© iStock

Overdaad schaadt, zoveel is zeker, maar hoeveel is nu precies te veel? Asap Science zocht het voor u uit.

Waar u dacht dat alle dodelijke voedingswaren in uw keukenkast een fijn waarschuwingsdoodshoofdje op de verpakking geprint hadden, komt AsapScience nu met een video die uitlegt hoeveel u van doordeweekse items door uw keelgat mag jagen voor u eraan sterft.

Zo kan het hart van een gezond persoon van 70 kg bezwijken onder het cafeïnegehalte van 70 kopjes koffie en geven je hersenen (en dus je vitale organen) het al op na 13 shotjes alcohol. Drinken in het algemeen is een aanslag op je gezondheid als je het niet in moderatie doet, zo blijkt. De hersencellen van iemand die zes liter water per dag drinkt zwellen op waardoor je in een coma kan belanden of zelfs een beroerte kan krijgen, maar niet drinken (of te veel zout eten) is even dodelijk. Blijkbaar gooit je lichaam na 48 theelepels zout de handdoek in de ring.

via GIPHY

Alsof bovenstaande nog niet voldoende is om je leven uit voorzorg aan een infuus door te brengen kwam AsapScience ook nog met volgende weetjes op de proppen: een kersenpit inslikken kan geen kwaad, erop kauwen daarentegen is wél gevaarlijk. 2 gemalen kersenpitten bevatten namelijk genoeg cyanide om dodelijk te zijn (voor mens én dier).

Nog een weetje dat huisdiereigenaars reeds ter harte namen: de theobromine in chocolade en cacao is niet bepaald gezond voor uw viervoeters, maar weet dat mensen er ook aan kunnen sterven. Je moet daarvoor wel 85 grote plakken chocolade in één keer kunnen verorberen, al lijkt dat slechts een kleine hindernis voor een grote hormonale schommeling.

Wil je weten hoeveel marihuana, geluidsoverlast of slapeloze nachten jou het loodje kunnen doen leggen? Bekijk dan zeker onderstaande video:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content