Zou jij vegetariër of veganist worden als je partner dat zou vragen?

© Getty Images/iStockphoto

In het kader van World Vegan Day op 1 november peilde datingsite Twoo bij haar Belgische gebruikers naar de impact van veganisme en vegetarisme op dating. Hoewel de idealen van omnivoren en veganisten of vegetariërs heel wat verschillen, lijken beiden niet onverenigbaar te zijn in het datingproces.

Bijna 1 op 10 Belgische gebruikers op Twoo zegt al veganistisch of vegetarisch te leven, waarmee het nationale gemiddelde ruim overschreden lijkt. Als we gaan kijken naar de antwoorden van zij die nog niet vegetarisch of veganistisch eten zou 19% van die vrouwen en 15% van die mannen overwegen om vegetariër of veganist te worden als zijn of haar partner dat zou vragen.

Elke dag anders gaan eten is een ingrijpende verandering in het dagelijkse leven van een persoon, maar wel één waar de Belgen op Twoo voor open lijken te staan. Vergelijk dat met dezelfde vraag over religie en je ziet een totaal ander verhaal: slechts 1% van de vrouwen en 3% van de mannen zou overwegen om een bepaalde religie aan te nemen voor zijn of haar partner.

Wanneer het over hun kinderen gaat zijn niet-vegetariërs minder flexibel: meer dan de helft vindt dat vlees en vis essentieel zijn voor de groei van kinderen, en wil daar niet van afwijken voor een vegetarische of veganistische partner.

Wat tafelmanieren betreft zit het wel snor op Twoo: minder dan de helft zou gewoon vlees bestellen op een date met een vegetariër, 40% vraagt liever eerst even of dat ok is. Meer dan 90% zou ook nooit liegen over het feit dat ze vlees eten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content