Brouwerij Anders uit het Limburgse Halen bracht ruim vijf jaar geleden de eerste Zonderik op de markt en pakt nu uit met de vijfde telg: Zonderik XII. Het is een uitzonderlijk zwart straf bier dat tot de categorie gerstewijn (barley wine) behoort. Het hoge alcoholgehalte (12 vol.-%) accentueert de romige, moutige smaak.

Men proeft onder meer aroma's van chocolade en van koffie. Het is een 'vineus' bier met portafdronk, dat maakt hem een goede gezel voor winteravonden.

Zonderik XII kan gedronken worden als aperitief, als begeleiding bij een stevige maaltijd, in combinatie met blauwschimmelkaas. Opgewarmd met wat suiker smaakt hij heerlijk als 'glühbier'. (PvD)

Brouwerij Anders uit het Limburgse Halen bracht ruim vijf jaar geleden de eerste Zonderik op de markt en pakt nu uit met de vijfde telg: Zonderik XII. Het is een uitzonderlijk zwart straf bier dat tot de categorie gerstewijn (barley wine) behoort. Het hoge alcoholgehalte (12 vol.-%) accentueert de romige, moutige smaak. Men proeft onder meer aroma's van chocolade en van koffie. Het is een 'vineus' bier met portafdronk, dat maakt hem een goede gezel voor winteravonden. Zonderik XII kan gedronken worden als aperitief, als begeleiding bij een stevige maaltijd, in combinatie met blauwschimmelkaas. Opgewarmd met wat suiker smaakt hij heerlijk als 'glühbier'. (PvD)