Zoektocht naar beste maître d’hôtel van België

© iStock

De gastronomische Club Prosper Montagné gaat voor het eerst op zoek naar de beste maître d’hôtel van het land. Joachim Boudens, maître d’hôtel van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem, is ambassadeur van de wedstrijd.

De gastronomische Club Prosper Montagné organiseert al sinds jaar en dag de prestigieuze concours ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Sommelier van België’. Daar komt dit jaar een nieuwe zoektocht bij: ‘Eerste Maître d’hôtel van België’. Joachim Boudens (foto rechts), mede-eigenaar en maître d’hôtel van het driesterrenrestaurant Hertog Jan, is ambassadeur.

Zoektocht naar beste maître d'hôtel van België

De wedstrijd staat open voor alle in België werkende zaalmeesters. Bedoeling is het beroep en de expertise van maître d’hôtel in de schijnwerpers te plaatsen. De winnaar kan nadien ook als officiële vertegenwoordiger van ons land deelnemen aan internationale zaalwedstrijden.

“De preselectie bestaat uit het beantwoorden van een twintigtal vragen, het schrijven van een thesis over de gastronomische aspecten van een bepaalde streek in België, het samenstellen van een restaurantkaart en het creëren van een eigen cocktail”, zegt Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtel van Club Prosper Montagné, die het concours in goede banen zal leiden.

De finale van de wedstrijd vindt plaats op maandag 3 oktober 2016 in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. Tijdens die finale zullen vijf finalisten beoordeeld worden op verschillende criteria.

Inschrijven kan vanaf 1 maart en tot 1 juni via de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content