Zo snijden topchefs hun groenten

© iStock

Oefening baart kunst en in dit geval: een hele hoop soepgroenten binnen de vijf minuten.

Altijd onder de indruk wanneer Gordon Ramsay in zijn briesende wanhoop het mes uit de handen van een kok rukt en zelf aan topsnelheid kool begint te hakken? Vraag jij je af hoe Jeroen Meus die grijns op zijn gezicht en zijn ogen op de camera kan houden terwijl onder zijn handen op magische wijze ajuinsnippers ontstaan? Ben je zelf meer van het type dat met bloedende vingers al huilend een Nicer Dicer besteld tijdens het TelSell-uurtje, of zodanig traag en voorzichtig snijdt dat de kip al aangebrand is tegen dat je de paprikablokjes kan toevoegen? Dan moet je écht naar onderstaand filmpje kijken.

De Klauw lijkt overbodig wanneer je zoiets makkelijks als een wortel in schijfjes moet verdelen, maar wanneer je ervoor zorgt dat je altijd, alles op deze manier snijdt, zorg je ervoor dat het een gewoonte wordt en vlieg je binnenkort door je voorbereidingstijd zonder afgehakte ledematen. De moeite? De moeite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content