Fish&chips, het oudste en smakelijkste instituut van Engeland, is een simpel gerecht, meestal bereid van een royaal stuk kabeljauw of schelvis en dikke repen aardappel, die worden bestrooid met zout en besprenkeld met azijn. Men kan de vis gestoomd of gefrituurd bestellen. Het frituurbeslag is gemaakt van bloem, eieren en een of meerdere vloeistoffen, zoals water, melk en een druppeltje olie.

De mooiste kleur gefrituurde vis komt van een frituurbeslag gemaakt met bier en een tikje koolstofdioxide. Bij de vis horen een portie chips - frieten -, een portie mushy peas (geprakte erwten), peper, zout en moutazijn. Tegenwoordig serveert men het gerecht ook vaak met tartaarsaus en ketchup.

De aardappelen die men voor de chips gebruikt, zijn bij voorkeur bloemig en worden geschild, in dikke repen gesneden en gefrituurd. Probeer onderstaande gerechten uit. (DB)

Fish&chips, het oudste en smakelijkste instituut van Engeland, is een simpel gerecht, meestal bereid van een royaal stuk kabeljauw of schelvis en dikke repen aardappel, die worden bestrooid met zout en besprenkeld met azijn. Men kan de vis gestoomd of gefrituurd bestellen. Het frituurbeslag is gemaakt van bloem, eieren en een of meerdere vloeistoffen, zoals water, melk en een druppeltje olie. De mooiste kleur gefrituurde vis komt van een frituurbeslag gemaakt met bier en een tikje koolstofdioxide. Bij de vis horen een portie chips - frieten -, een portie mushy peas (geprakte erwten), peper, zout en moutazijn. Tegenwoordig serveert men het gerecht ook vaak met tartaarsaus en ketchup. De aardappelen die men voor de chips gebruikt, zijn bij voorkeur bloemig en worden geschild, in dikke repen gesneden en gefrituurd. Probeer onderstaande gerechten uit. (DB)