Het ultieme recept voor de perfecte pot thee

- We beginnen bij het begin: het aanschaffen van de juiste theepot. Een echte theepot moet volgens de Britten uit porselein worden vervaardigd.

- Wie zoals de eilandbewoners graag melk bij de thee drinkt, dient die eerst in de pot te gieten. Dan pas mag het hete water erbij.

- Voor iedere 100 ml water, voegen we twee gram thee toe.

- De perfecte temperatuur voor thee schommelt tussen zestig en vijfentachtig graden. Heter mag het water absoluut niet zijn. Wie zich aan deze richtlijnen houdt, verkrijgt de optimale smaak en sensatie volgens de Britten.

- De meest geschikte maten voor een theepot zijn een hoogte van 83mm tot 87mm en een breedte van 74mm tot 78mm. Aangezien een gemiddeld theezakje zo'n 1.5 theebladeren bevat, moeten we minstens 2 zakjes gebruiken voor een kleine pot en 4 voor een groter exemplaar.

- Timing is erg belangrijk bij het zetten van een pot thee. Volgens deze richtlijnen laten we thee best zes minuten trekken. Een kleine noot van de redactie: groene thee laat je best maar 1 tot 3 minuten trekken.

(LP)

Het ultieme recept voor de perfecte pot thee- We beginnen bij het begin: het aanschaffen van de juiste theepot. Een echte theepot moet volgens de Britten uit porselein worden vervaardigd. - Wie zoals de eilandbewoners graag melk bij de thee drinkt, dient die eerst in de pot te gieten. Dan pas mag het hete water erbij. - Voor iedere 100 ml water, voegen we twee gram thee toe. - De perfecte temperatuur voor thee schommelt tussen zestig en vijfentachtig graden. Heter mag het water absoluut niet zijn. Wie zich aan deze richtlijnen houdt, verkrijgt de optimale smaak en sensatie volgens de Britten. - De meest geschikte maten voor een theepot zijn een hoogte van 83mm tot 87mm en een breedte van 74mm tot 78mm. Aangezien een gemiddeld theezakje zo'n 1.5 theebladeren bevat, moeten we minstens 2 zakjes gebruiken voor een kleine pot en 4 voor een groter exemplaar. - Timing is erg belangrijk bij het zetten van een pot thee. Volgens deze richtlijnen laten we thee best zes minuten trekken. Een kleine noot van de redactie: groene thee laat je best maar 1 tot 3 minuten trekken. (LP)