De Serviër Slobodan Simic vroeg zich een tijd geleden af waarom mensen wel kaas maakten van koe-, geiten- en buffelmelk, maar niet van ezelmelk. Het antwoord werd hem algauw duidelijk: ten eerste produceren de dieren er niet veel van en ten tweede bleek het allesbehalve simpel om er de juiste consistentie mee te krijgen.

Toch zette de man door en na erg veel experimenten is hij de enige producent van ezelkaas. Enkel hij kent het recept, waardoor het een erg uniek product is waar een stevig prijskaartje aan hangt. In dit filmpje zie je hem zelf aan het werk.

De Serviër Slobodan Simic vroeg zich een tijd geleden af waarom mensen wel kaas maakten van koe-, geiten- en buffelmelk, maar niet van ezelmelk. Het antwoord werd hem algauw duidelijk: ten eerste produceren de dieren er niet veel van en ten tweede bleek het allesbehalve simpel om er de juiste consistentie mee te krijgen. Toch zette de man door en na erg veel experimenten is hij de enige producent van ezelkaas. Enkel hij kent het recept, waardoor het een erg uniek product is waar een stevig prijskaartje aan hangt. In dit filmpje zie je hem zelf aan het werk.