Zeewier: hét ingrediënt van de toekomst

Zeewier bulkt van de antioxidanten, proteïnen, essentiële aminozuren, mineralen en vitaminen en heeft een positief effect op de gezondheid.

Seakura Ltd., wereldwijd producent en leverancier van diverse zeewierproducten, introduceert twee innovatieve en frisse zeewierproducten in de Delhaize-winkels: de Aziatische en Noord-Afrikaanse zeewiersalades.

Voor diegenen die liever zelf creatief aan de slag gaan biedt Seakura hun zeewier ook los aan als biologische zeesla (Ulva) zonder toegevoegde ingrediënten. Met deze introductie wil Seakura tegemoetkomen aan de hedendaagse trend van gezonde en innovatieve producten.

Bron van essentiële voedingsstoffen

Zeewiersalades zijn niet alleen lekker en fris, ze passen ook in de trend naar een steeds bewustere omgang met voeding en gezond leven. Aangezien zeewier bulkt van de antioxidanten, proteïnen, essentiële aminozuren, mineralen en vitaminen, heeft het een positief langetermijneffect op de gezondheid. De antioxidanten, bètacaroteen en luteïne, zijn essentieel voor de gezondheid van de huid en ogen.

Zeewier bevat bovendien de onmisbare vitaminen A, B en C. Het opnemen van zeewier in het voedingspatroon wordt aangeraden aan vegetariërs vanwege de aanwezigheid van vitamine B12 die zij anders gemakkelijk mislopen. Zeewier is dus een uiterst gezond, origineel en ontgiftend ingrediënt dat nu gemakkelijk verkrijgbaar wordt gemaakt.

Aziatische & Noord-Afrikaanse zeewiersalades

De Aziatische zeewiersalade bevat heerlijk wakame-zeewier, gekookte bonennoedels, zwarte paddenstoelen en sesamzaadjes. Met de Noord-Afrikaanse zeewiersalade haalt u een exotische gerecht in huis. Dit dankzij de combinatie van het biologische Ulva- en Gracilaria-zeewier met linzen, zoete aardappelen, veenbessen en een pittige dressing.

Veelzijdig ingrediënt

Seakura heeft ook aan de keukencreatieveling gedacht. Voor hen hebben ze los zeewier opgenomen in hun aanbod, wat verschillende mogelijkheden biedt bij het koken. Zo is het een ideale basis voor onder meer salades, soepen, rijstgerechten, stoofschotels, pastamaaltijden, sushi en veel andere gerechten. Wanneer u zeewier toevoegt aan een visrecept zorgt dit gegarandeerd voor een voedzame en frisse ‘bite’.

Bereidingstips

De meest voor de hand liggende combinatie is die met vis, maar ook met vlees valt zeewier prima te combineren. Een gerecht met zeewier heeft trouwens geen vis of vlees nodig om voedzaam te zijn, en kan dus ook perfect gebruikt worden in vegetarische gerechten.

De biologische zeesla is ook zeer geschikt als puur ingrediënt, vooral voor zij die al weten hoe ze met zeegroenten kunnen koken. De “ulva”, ofwel zeesla, is eveneens geschikt als vervanger van, of in combinatie met, de gekende zeegroenten, zeekraal en lamsoren.

Koud en warm
De zeesla is een ingrediënt dat zowel warm als koud te gebruiken is.

Koud kunnen we het in salades, tapenades, broodbeleg en koude visschotels gebruiken:

• Als component in een pasta salade, niçoise salade, of gewoon gemengd met verse kropsla en bladsla.
• Gemengd met verse roomkaas naturel, voor een heerlijk brood/ toastbeleg. Vooral zeer lekker met gerookte vissoorten zoals zalm.
• Gehakt en gemengd met een mosselsaus of mayonaise.
• In een garnalencocktail of als toevoeging bij een koude visschotel.
• Gemengd met gehakte olijven en zongedroogde tomaatjes in een koude dip / tapenade.

Warm is zeewier heerlijk in vissoepen, koninginnenhapje, garnaalkroketten, en ter vervanging van spinazie:

• Als ingrediënt in een mosselpannetje.
• Als ingrediënt in een bouillabaisse of vissoep.
• Kort gegaard met een klontje boter, bij elk visgerecht.
• Als toevoeging in een ‘vol au vent’.
• In huisgemaakte garnaalkroketjes – subliem!
• In romige sauzen te serveren bij vis.
• In een traditioneel recept als ‘pesto’: Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie en zeesla (in plaats van of als toevoeging op basilicum)
• Ter vervanging van spinazie in ieder gerecht: quiche, pasta, soep, etc.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content