Voor 4:

1 bakje verse frambozen (voor coulis)

witte peper

4 el verse mayonaise

1 el zure room

300 g verse zalmfilet

5 lente-uien

een 25-tal sprieten bieslook

1 citroen

zout

12 verse frambozen

Pureer de frambozen tot coulis en giet door een fijne zeef. Kruid licht met witte peper en zet apart.

Meng de mayonaise met de zure room.

Snij de zalmfilet in kleine dobbelstenen van 5 mm dik. Doe in een kom en zet meteen in de ijskast. Zo blijft de vis knapperig.

Snij de lente-ui en de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen.

Meng de tartaar met de mayonaise, de lente-ui, de bieslook en de citroenschil. Voeg ongeveer 1 el vers citroensap toe. Kruid met peper en zout. Verdeel, met behulp van een serveerring, op borden. Werk af met een streepje frambozencoulis, uit elkaar getrokken frambozen en de overgebleven lente-ui, bieslook en citroenschil.

Voor 4: 1 bakje verse frambozen (voor coulis)witte peper4 el verse mayonaise1 el zure room300 g verse zalmfilet5 lente-uieneen 25-tal sprieten bieslook1 citroenzout12 verse frambozenPureer de frambozen tot coulis en giet door een fijne zeef. Kruid licht met witte peper en zet apart.Meng de mayonaise met de zure room.Snij de zalmfilet in kleine dobbelstenen van 5 mm dik. Doe in een kom en zet meteen in de ijskast. Zo blijft de vis knapperig.Snij de lente-ui en de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen.Meng de tartaar met de mayonaise, de lente-ui, de bieslook en de citroenschil. Voeg ongeveer 1 el vers citroensap toe. Kruid met peper en zout. Verdeel, met behulp van een serveerring, op borden. Werk af met een streepje frambozencoulis, uit elkaar getrokken frambozen en de overgebleven lente-ui, bieslook en citroenschil.