Zeventien jaar geleden openden Wout Bru en zijn vrouw Suzy in het authentieke Provençaalse dorpje Eygalières de bescheiden Bistrot d'Eygalières. Die groeide uit tot het gastronomische restaurant Chez Bru, dat in relatief korte tijd twee Michelinsterren verwierf. In 2009 verhuisde hij met potten en pannen naar een grotere locatie, Maison Bru, in hetzelfde Provençaalse dorpje.

Twee jaar later later verloor het een ster, wat destijds hard aankwam bij de chef. Onlangs sloot het restaurant de deuren, waardoor de Antwerpenaar nu ook zijn enige ster op de koksmuts verliest. In de nieuwe editie van de prestigieuze culinaire gids werd Maison Bru niet meer opgenomen.

De inspecteurs haalden de bezem boven, want in totaal verliezen maar liefst 28 restaurants hun enige ster. De vorig jaar verworven ster achter eetadres Likoké, het gastronomische restaurant van Piet Huysentruyt in Les Vans, blijft wel behouden.

Twee nieuwe driesterrenrestaurants vervoegen de absolute crème de la crème van de Franse gastronomie: La Bouitte (restaurant van René en Maxime Meilleur in de Savoie) en Ledoyen (het Parijse restaurant van Yannick Alléno).

Het befaamde boekje van de bandenfabrikant telt in de nieuwe Franse editie 609 sterrenrestaurants, waaronder zeven nieuwe tweesterrenzaken en 37 die gepromoveerd worden met een eerste ster. (DB)

Zeventien jaar geleden openden Wout Bru en zijn vrouw Suzy in het authentieke Provençaalse dorpje Eygalières de bescheiden Bistrot d'Eygalières. Die groeide uit tot het gastronomische restaurant Chez Bru, dat in relatief korte tijd twee Michelinsterren verwierf. In 2009 verhuisde hij met potten en pannen naar een grotere locatie, Maison Bru, in hetzelfde Provençaalse dorpje. Twee jaar later later verloor het een ster, wat destijds hard aankwam bij de chef. Onlangs sloot het restaurant de deuren, waardoor de Antwerpenaar nu ook zijn enige ster op de koksmuts verliest. In de nieuwe editie van de prestigieuze culinaire gids werd Maison Bru niet meer opgenomen. De inspecteurs haalden de bezem boven, want in totaal verliezen maar liefst 28 restaurants hun enige ster. De vorig jaar verworven ster achter eetadres Likoké, het gastronomische restaurant van Piet Huysentruyt in Les Vans, blijft wel behouden.Twee nieuwe driesterrenrestaurants vervoegen de absolute crème de la crème van de Franse gastronomie: La Bouitte (restaurant van René en Maxime Meilleur in de Savoie) en Ledoyen (het Parijse restaurant van Yannick Alléno).Het befaamde boekje van de bandenfabrikant telt in de nieuwe Franse editie 609 sterrenrestaurants, waaronder zeven nieuwe tweesterrenzaken en 37 die gepromoveerd worden met een eerste ster. (DB)