Wout Bru gemotiveerd om Michelinster terug te verdienen

Wout Bru, topchef van restaurant Maison Bru in de Provence, verliest in de nieuwe Michelingids Frankrijk 2011 een van zijn twee sterren. “Het is een opdoffer voor mijn hele team.”

Dertien jaar geleden openden Wout Bru en zijn vrouw Suzy in het authentieke Provençaalse dorpje Eygalières de bescheiden Bistrot d’Eygalières. Die groeide uit tot het gastronomische restaurant Chez Bru, dat in relatief korte tijd twee Michelinsterren verwierf. In 2009 verhuisde hij met potten en pannen naar een grotere locatie, Maison Bru, in hetzelfde Provençaalse dorpje.

Het verlies van een ster kwam bijzonder hard aan. Wout Bru: “Hoe ik het nieuws heb opgenomen? Het is niet alleen een slag in mijn gezicht. Het is ook een opdoffer voor mijn hele team. Wij hebben allemaal heel hard gewerkt en als je dan dit soort nieuws krijgt, is het voor iedereen natuurlijk een echte ontgoocheling.”

“Of Michelin gelijk heeft? Ik wil hier geen commentaar op geven. Ik kan alleen maar stellen dat mij dit nog meer dan in het verleden motiveert om vooruit te kijken en er alles aan te doen om deze ster terug te verdienen. Daar maak ik een erezaak van. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn klanten en vooral voor mijn team, dat dag na dag steeds het beste van zichzelf heeft gegeven. “

“Of het te maken heeft met onze verhuis van een klein dorpje naar een groot domein? Wij zijn vorig jaar inderdaad verhuisd naar een nieuwe locatie. Een moeilijke stap voor Suzy en mezelf want onze vertrouwde stek lag ons nauw aan het hart. Wij wisten dat de overstap van Bistro Chez Bru naar Maison Bru risico’s inhield, maar ik ben trouw gebleven aan mijn visie en wilde mijn grenzen blijven verleggen. Wie niets riskeert, kan niets verliezen… Mijn keuken is gedurfd, streekgebonden en gebaseerd op het product. Ze weerspiegelt wie ik écht ben : ik wil verrassen, verbazen en vooral mijn klanten verwennen. Iets wat ik in 2011 zeker opnieuw voor de volle 100% zal doen. Ik nodig jullie alvast uit om mijn passie zelf te komen ontdekken en we horen of zien elkaar zeker en vast weer op de uitreiking van de sterren in 2012!”

Wout Bru is op Belgische bodem vooral bekend van zijn deelname aan culinaire tv-programma’s. In de zomer gaat hij aan de slag als coach van BV’s die zich wagen aan de kookwedstrijd Masterchef op vtm.

D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content