World Veggie Day op 1 oktober: Iedereen vegetariër voor (minstens) één dag

© iStock

Naar aanleiding van World Veggie Day roept EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) alle Belgen op om op 1 oktober vegetarisch te eten en een foto van zijn veggiemaatijd de wereld in te sturen met de hashtag #wereldveggiedag.

Net als vorig jaar roept EVA vzw – voluit Ethisch Vegetarisch Alternatief – iedereen op om op Wereld Veggie Dag de vegetarische toer op te gaan. Als iedereen meedoet, ‘dan sparen we het leven van meer dan 650.000 dieren’, luidt het in een persbericht. ‘Dat zijn 105 paarden, 1.845 koeien en kalfjes, 2.405 schapen, 8.842 konijnen, 15.316 varkens, 324.897 kippen, 15.746 ander gevogelte en 285.967 vissen om precies te zijn.’

EVA hoopt dat de oproep alle huiskamers binnensijpelt, en dat we ons inspannen om de dieren minstens één dag respijt te geven. Moeilijk kan dat niet zijn, want de alternatieven voor vlees in het bord zijn talrijk en (vooral) superlekker.

Om de actie nog wat in de ‘picture’ te zetten vraagt de organisatie om een foto te nemen van je veggiemaaltijd en die te posten via Facebook en Twitter, met de hashtag #wereldveggiedag.

Naar aanleiding van deze feestdag gaat EVA, in samenwerking met chef-kok Nicolas Decloedt, zelf 200 schotels van het zogenaamde ‘Wereld Veggie Dag’-gerecht gratis uitdelen. Op het menu: boerenkoolcannelloni van veggiegehakt en paddenstoelen met pompoensaus. Plaats van afspraak is het Gentse Veggiehuis, op 1 oktober om 12 uur, waar burgemeester Daniël Termont en het volledige Gentse schepencollege de cannelloni zal proeven.

Wie het gerecht zelf wil bereiden, kan dat aan de hand van deze video. Smakelijk. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content