
Witte kool, Nieuwpoortse garnalen, eierdooier
Het verrassingsrecept van Olly Ceulenaere.
Het verrassingsrecept van Olly Ceulenaere.
Voor 4:
1 witte kool
500 g ongepelde grijze garnalen
4 eieren
1 bosje waterkers
zout, tijm, laurier
geplette look
venkelbloem
sjalot
jeneverbes
peperbollen
selderzaad
peterseliestengels
melk
guargom
Gaar de witte kool 2 uur in de oven op 250°C. Laat afkoelen en pel. Verdeel in porties, brand met de koksbrander, kruid en wrijf lichtjes in met olie.
Pel de garnalen. Stoof de garnaalkoppen met de aangegeven aromaten. Blus de warmte in de pan met melk en laat de kruiden 15 minuten trekken. Bind het gezeefde vocht lichtjes met guargom en kruid met peper en zout.
Breek de eieren en scheid de dooiers. Leg de dooiers in warme borden, versier met waterkers en overgiet met kokendhete aromatische garnalenjus.
Voeg de kool en de garnalen toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier